REGULAMENT

 • INAINTE de a va inscrie online la eveniment, va rugam sa cititi cu multa atentie acest Regulament si celelalte sectiuni ale paginii oficiale retezat.skyrace.ro!
 • Prin INSCRIEREA la aceasta competitie concurentii accepta automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine in contradictie sau contravine regulamentului nu va fi luata in considerare.
 • Organizatorul “Sport La Orice Varsta” este o asociatie nonprofit, fara activitate economica, iar concursul Retezat SkyRace Intersport nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportiva pentru amatori/profesionisti a carei organizare si desfasurare este posibila datorita exclusiv contributiilor de participare ale concurentilor, contributiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum si datorita pasiunii noastre pentru miscarea in natura, a muncii in afara joburilor permanente si a dedicatiei voluntarilor nostri.

Retezat SkyRace Intersport este o competitie de skyrunning care se desfasoara in muntii Retezatului Mic din Parcul National Retezat.


Trasee:

-Traseul Custura: foarte dificil, are 28 km lungime si 2300 m diferenta de nivel, se adreseaza doar sportivilor, celor foarte bine pregatiti fizic si mental, cu experienta alpina consistenta si abilitati exersate de orientare, celor carora le place provocarea extrema sau celor care vor sa-si testeze limitele.

Timp limita intermediar 1 la Gol Alpin, 6,2km/750m: 1 ora 40 minute.

Timp limita intermediar 2 la Refugiul Salvamont Buta, 13km/1350m: 3 ore 45 minute.

Timp limita intermediar 3 la Saua Plaiul Mic, 14.2km/1600m: 4 ore 30 minute.

Timp limita intermediar 4 la Varful Custura, 18km/2185m: 6 ore.

Timp limita de parcurgere a traseului 8 ore.

- Traseul Buta: dificil, are 23 km lungime si 1400 m diferenta de nivel, se adreseaza sportivilor, celor bine pregatiti fizic si mental, cu experienta alpina si abilitati de orientare, celor carora le place provocarea sau celor care vor sa-si testeze limitele.

Timp limita intermediar 1 la Gol alpin, 6,2km/750m: 1 ora 45 minute.

Timp limita intermediar 2 la Refugiul Salvamont Buta, 13km/1350m: 4 ore.

Timp limita de parcurgere a traseului 6 ore.

- Traseul Valea Marii: usor, are 7 km lungime si 300 m diferenta de nivel, este recomandat alergatorilor mai putin experimentati care doresc sa se acomodeze cu concursurile de tip outdoor, iubitorilor de trekking si familiilor cu copii.

Timp limita de parcurgere a traseului 2 ore.

Pe Trasee se vor gasi puncte de sustinere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzator, vor fi vizibile ai vor trebui sa fie parcurse in ordinea crescatoare a numarului lor.

Este interzisa continuarea traseului pentru concurentii care nu se incadreaza in timpii limita, cei care nu respecta aceasta regula vor primi interdicie de a mai participa la evenimentele organizate de catre Asociatia Sport La Orice Varsta si partenerii nostri. Siguranta dumneavoastra este prioritara!


Cine participa?

- Traseele Custura si Buta sunt destinate celor care au implinit varsta de 18 ani si sunt apti din punct de vedere medical, fizic si mental sa sustina acest tip de efort.

- Exceptie pot face juniorii legitimati la cluburi sportive care au dovedit reale calitati atletice si pentru care este necesar acordul parintilor/tutorelui, scris si semnat pe formularul de inscriere/declaratia de responsabilitate, care sa ateste ca acestia cunosc conditiile si regulile competitiei si sunt de acord cu inscrierea si participarea tanarului la concurs.


Locuri disponibile:

- 1000 de locuri la toate cele 3 trasee.

Inscrierea:

- Inscrierea la Retezat SkyRace Intersport 2021 se face fie completand formularul on-line din sectiunea Inscriere fie completand formularul tipizat disponibil in zona de validare, la fata locului.

-Inainte de a va inscrie online asigurati-va ca ati citit cu atentie informatiile tehnice care prezinta descrierea traseelor si asigurati-va ca alegeti traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii dumneavoastra sportive. Va stam la dispozitie oricand cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit pe contact@sportlaoricevarsta.ro sau pe pagina noastra de Facebook: Retezat SkyRace Intersport.

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:

-Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amana cursa in cazul in care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti (de exemplu furtuna cu fulgere si trasnete). De asemenea, in situatii exceptionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu instiintarea prealabilă a celor inscrisi. Amanarea competitiei se poate face numai pentru ziua de duminica 20 iunie 2021.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat dupa start;
- starea fizica nu-i mai permite continuarea cursei;
- in cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunand la numerele de urgenta comunicate.
Retragerea din cursa va fi confirmata de catre concurenti prin semnarea fisei de concurs si depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizari/descalificare:

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate si/sau a altor gunoaie este complet INTERZISA, va fi strict monitorizata de voluntari/arbitri de traseu si duce imediat la DESCALIFICARE;
- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;
- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea intregului traseu – descalificare;
- Nerespectarea regulilor competitiei – descalificare;
- Comportament nesportiv fata de alti participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare;
- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;
- Incercarea de a continua traseul “pe propria raspundere”in afara concursului dupa expirarea timpilor limita – descalificare si interzicerea participarii ulterioare la evenimentele Asociatiei Sport La Orice Varsta;
Contributia de participare nu se va inapoia in cazul descalificarii.

Siguranta:

- Pe toata durata concursului circulatia rutiera va fi total restrictionata in zona urbana, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece masini, biciclete, turisti sau se pot intalni animale.

- Orice accident in care sunt implicati participantii de la Retezat SkyRace Intersport, survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs, a indicatiilor arbitrilor de traseu si/sau a echipelor Salvamont si Jandarmerie Montana si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicati in accident.

- Participantii sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorul nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care participantul se accidenteaza sau se raneste. Va exista in zona de start/finish o ambulanta cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgenta in caz de nevoie.

- Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

Contributia dumneavoastra de participare presupune urmatoarele beneficii:

 • Kitul de concurs: număr personalizat, tricou tehnic sau vesta personalizata INTERSPORT, alte materiale. În unele cazuri, mărimea tricoului poate diferi de cea bifată de participanți în formularul online de înscriere;
 • Revista Electronica Retezat SkyRace Intersport 2021, cu cele mai noi informatii despre eveniment;
 • Cronometrare individuală, tabelă electronica;Puncte de susținere pe traseele Custura si Buta unde se va putea consuma apă, băutură energizantă, fructe etc.;
 • Revitalizare în zona de Start/Sosire;
 • Clasament online și diplomă electronică;
 • Medalie de finisher pentru toti cei care termina cursele în timpul indicat;
 • Ambulanță;
 • Premii în bani, în echipament sportiv sau vouchere;
 • Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții la evenimentul Retezat SkyRace Intersport;
 • Asigurare medicala Sport Protect de la Allianz-Tiriac pentru fiecare participant, valabila pentru ziua competitiei, 19 iunie 2021;
 • Puncte ITRA/UTMB pentru Traseul Custura;
 • Certificare International SkyRunning Federation;
 • Albume fotocu fotografii ale participantilor;
 • O portie de sarmale si degustare de vin Corcova Roy & Damboviceanu;
 • Sistem de sonorizare și prezentator eveniment DJ Cătălin Sănătescu;
 • Acces gratuit in Parcul National Retezat pe durata competitiei;
 • Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.

-Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@sportlaoricevarsta.ro , resursele noastre vor fi folosite mai eficient.

-Contribuția de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILA și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

-Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane sau de a schimba traseul de concurs, trimițând un email de solicitare la contact@sportlaoricevarsta.ro până pe data de 5 iunie 2021, ora 12.00. Dupa data de 1.05.2021 aceste modificari se realizeaza achitand o cotributie de modificare (vezi sectiunea “Contributia de participare”). Sarcina de a găsi persoana către care veti face transferul intra în sarcina dumneavoastra.

După 5 iunie 2021 nici un alt fel de modificare nu va mai fi acceptată din motive organizatorice.

Traseul Custura

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Open General Masculin și Feminin

Traseul Buta

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

-Open General Masculin si Feminin

Traseul Valea Marii

-Open General Masculin si Feminin

- Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană, obligatoriu);

- Windstopper, foita de vant. (obligatoriu);

- Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);

- Bidon hidratare (obligatoriu);

- Foiță de supraviețuire (obligatorie pentru Custura și Buta);

- Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);

- Bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);

- Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat);

-Bete de trekking (recomandat). Atenție, dacă luați bețele de trekking/alergare cu voi în cursă de la start este obligatoriu să ajungeți cu ele la linia de finiș!;

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus. Recomandam sa aveti in bagajul dumneavoastra echipament de vreme rea pentru a nu fi surprinsi de schimbari de ultim moment.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

Despre organizarea evenimentului:

- Declaratia de responsabilitate trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmanata Organizatorilor la ridicarea kitului;

- Revizuirea listei de participanți și validarea lor se va face în data de 18 iunie 2021 între orele 16:00-23:00 și/sau pe 19 iunie 2021 între orele 07:00 - 08:00;

- Organizatorul poate acorda oricand wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 1000 de locuri disponibile;

- După 05.06.2021 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;

- Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a Vaii Jiului și a Parcului National Retezat. Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

- Fotografiile si rezultatele de la Retezat SkyRace Intersport reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor;

- Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicarii kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior). Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia;

- Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Sport La Orice Varsta și paginii Retezat SkyRace Intersport. În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email valida vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs prin intermediul revistei electronice a evenimentului;

- Participanții/voluntarii care câstigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).


Despre competiția sportivă:

- Ședința tehnică va avea loc în data de 18 iunie 2021 la ora 20:00. Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Retezat SkyRace Intersport;

- Startul va avea loc în data de 19 iunie 2021 la ora 8:00 pentru Traseul Custura si la ora 9:00 pentru Traseul Buta si Valea Marii;

- Organizatorii pot refuza participarea la cursa a celor insuficient pregătiți din punct de vedere sportiv, a celor pe care îi consideră a nu avea experiență potrivită traseului la care au ales sa participe, a celor fără echipament obligatoriu la start;

- Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața și în mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toată perioada concursului. Pierderea numărului de concurs duce la descalificare;

- Cronometrajul se va face individual, iar clasamentele vor fi disponibile imediat după concurs și în zilele următoare cursei. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1;

- Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bețe, haine, etc.) este permis doar în punctele de revitalizare de pe traseu, in spatial delimitat de catre organizatori;

- Sunt permise scurtăturile făcute pe o distanță mai mică de 15 m doar în cazul în care s-a creat ambuteiaj. Altfel, cel care va fi observat scurtând traseul marcat de organizatori va primi o penalizare de 3 minute la fiecare scurtătura făcută;

- Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeti timp de cateva minute banda să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuati de acolo.

Retezat SkyRace Intersport este un eveniment sportiv ce se va desfasura pe 19 iunie 2021 exclusiv in aer liber, in muntii Retezat, judetul Hunedoara.

Dat fiind contextul creat de pandemia Covid-19, in conformitate cu prevederile legale cuprinse în Ordinul comun 197 din 02/04/2021, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358, in data de 08.04.2021, echipa organizatoare include in demersurile de organizare a concursului masurile menite sa protejeze persoanele implicate, participanti, sustinatori, voluntari si organizatori, sponsori si parteneri. 

Inainte de eveniment

RSR 2021 trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare a fiecaruia dintre participanti, fie el concurent, organizator, voluntar, sponsor sau partener. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptome sau l-a/le-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a veni la eveniment.

Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a evenimentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi, recomandarea noastra fiind utilizarea masinii personale sau a unor microbuze utilizate exclusiv de un grup restrans de participanti in acest scop.

Participanții vor completa inainte de venire si vor aduce la eveniment o declarație pe proprie răspundere care atestă că înţeleg și acceptă riscurile participării la un eveniment de masă în contextul epidemiei actuale de COVID-19.

In timpul evenimentului

Pe tot timpul desfasurarii RSR 2021 toti participantii trebuie să îşi monitorizeze permanent starea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanţarea socială, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii, purtarea obligatorie a mastii de protectie pe toata durata evenimentului, dezinfectarea mainilor in zona de start.

Accesul: Incepand  de vineri 18 iunie 2021 ora 10.00 si pana duminica 20 iunie ora 12.00, accesul la baza de concurs de la Cheile Butii va fi permis participantilor si spectatorilor, organizatorilor, partenerilor si furnizorilor evenimentului. La iesirea de pe DN66A si intrarea pe drumul ce duce la Complexul Cheile Butii va exista un Punct de Control unde toti participantii vor prezenta Declaratia de participare pe propria raspundere completata in prealabil si un act de identitate, documente care vor permite intrarea in zona de concurs.  Pentru a evita situatiile neplacute, va rugam insistent sa veniti cu Declaratia completata si semnata, nu veti putea face acest lucru la fata locului!

Conform ultimelor reglementari sanitare, prezenta spectatorilor este permisa in zona de concurs daca acestia prezinta adeverinta de vaccinare, sau dovada testarii PCR (maxim 72 ore) sau pe cea a testarii rapide (maxim 24 ore). In acest context, pentru accesul in zona de concurs, participantii vor intra impreuna cu insotitorii lor, iar acestia ne vor lasa in acest punct o copie dupa dovada vaccinarii sau testarii, dupa caz.

Triajul epidemiologic: Cu aproximativ 400 metri inainte de Cheile Butii va fi amenajat un punct sanitar unde toţi participanţii (sportivi, organizatori, voluntari, reprezentanţi ai presei, parteneri, furnizori, insotitori etc.) vor  fi supuşi unui triaj observaţional realizat de personal calificat şi  vor fi validati/trecuţi pe  listă nominală a participantilor, pentru a facilita o eventuală anchetă epidemiologică.

In acest punct sanitar personalul medical va efectua termometrizarea digitala a tuturor persoanelor implicate in desfasurarea evenimentului. În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C, se repetă termometrizarea după 5 minute de repaus. Dacă temperatura ridicată se menţine, acest fapt se raportează către medicul coordonator al competiţiei în vederea izolării cazului suspect, cu anunţarea imediată a direcţiei de sănătate publică şi a celorlalte autorităţi competente.

Kitul sanitar: Toți participanții vor primi un kit sanitar individual care va cuprinde: o mască de protectie, un pachet de  şerveţele pentru igiena mâinilor, o sticluță de gel dezinfectant.

Validarea si ridicarea pachetului de concurs: La vremuri noi, reguli noi, asadar in acest an vom permite, chiar vom recomanda, ridicarea kiturilor de catre o persoana pentru mai multi participanti, cu copie dupa CI si declaratia de participare a celor care nu sunt prezenti.

Startul: La start, de la start si pana la DN66A purtarea mastii este obligatorie. Concurentii se vor indrepta spre zona de start urmand circuitul prestabilit de catre organizatori. Vor fi semnalizate prin puncte albe pe asfalt pozitiile de start ale fiecarui concurent, pentru respectarea distantarii sociale.

Finishul si dupa finish: Dupa finish, peste tot in zona de concurs, purtarea mastii este obligatorie.

Depasirile: Pe traseu între concurenți se vor face cu respectarea măsurilor de distanțare, cu păstrarea distanței de siguranță de minim 1 m. Este interzisă eliminarea secrețiilor secrețiilor faringiene și nazale în apropierea altui participant.

Alimentarea: Pentru a ajuta distanțarea între persoane, punctele de alimentare vor fi amenajate cât mai pe lung, cu o distanță de cativa metri între fiecare masă/cort pentru a distanța atât voluntarii cât și concurenții.

În punctele de control, hidratare si alimentare de pe traseu nu vor fi admiși mai mult de 10 participanți concomitent.

Pentru lichide va fi obligatoriu ca participantii sa isi aduca propriul recipient, la punctele de suport putând să se alimenteze din bidoane mai mari, cu ajutorul voluntarilor. Va rugam sa luati serios in considerare acest aspect, nu vor exista pahare de unica folosinta.

Fiecare punct de alimentare va avea stație de dezinfectare înainte de punct cu aproximativ 50 metri, presemnalizat.

Ca noutate absoluta si pentru evitarea aglomeratiei in punctul de alimentare de la finish, pachetul de revitalizare va fi oferit de sponsorul nostru traditional Auchan Retail Romania intr-un kit/sacoșă, spre exemplu: o apă, un fruct, o ciocolata, etc., in functie de produsele disponibile. Este obligatorie parasirea zonei de alimentare imediat dupa primirea pachetului de revitalizare.

Diverse: Toate zonele cu potential de aglomerare vor fi organizate astfel încât să existe un singur punct de intrare și unul de ieșire cu fluxul de persoane desfășurându-se într-o singură direcție.

Toate zonele de eveniment unde vor fi prezente mai multe persoane în același timp (Expo, Ridicare kituri, Start, Finish) vor fi prevazute cu stații de dezinfectare.

Stațiile de dezinfectare vor avea alocate voluntari care vor avea rolul de a verifica și reumple/schimba recipienți cu dezinfectant pe parcursul întregului eveniment.

Va rugam sa pastrati in permanenta o distanţă de siguranţă de minimum 2 m faţă de celelalte persoane prezente, inclusiv în timpul şedinţei tehnice. Va exista personal de securitate care va avea si sarcina de verificare a acestui aspect la fata locului.

Este interzisă eliminarea secrețiilor faringiene și nazale  in public, dat fiind că particulele respective sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS-CoV-2.

Echipamentul folosit în timpul evenimentului, după utilizare, trebuie colectat direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură adecvată.

Pentru a limita timpul petrecut de concurenți la zona de expo/predare kituri se vor realiza înscrieri doar online, înainte de eveniment.

Medaliile vor fi ridicate personal de concurenți din locul special amenajat, dupa linia de sosire. Este obligatorie parasirea zonei de finish imediat dupa primirea medaliei.

Premierea se va desfasura langa zona de start, in aer liber, cu personal responsabil pentru mentinerea distantei si purtarea mastii in randul participantilor prin atentionarea acestora in cazul nerespectarii regulilor.

Noi, organizatorii, vom asigura echipamentul de protecţie sanitara (mască, mănuşi) pentru întreg personalul implicat în organizarea competiţiei, vom implementa măsurile de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în spaţiul destinat evenimentului pentru toţi participanţii, vom asigura atenţionarea în toate spaţiile folosite de competitori, prin anunţuri scrise/postere informative plasate la loc vizibil, privind regulile de igienă a mâinilor şi igiena respiratorie, practicarea responsabilităţii sociale prin distanţarea socială şi monitorizarea propriei stări de sănătate, vom asigura amplasarea vizibilă a dispenserelor cu soluții dezinfectante, precum și a prosoapelor de unică folosință (din hârtie), vom asigura containere speciale pentru debarasarea materialelor de protecție sanitară (măști și mănuși).

In eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19, persoana cu simptomatologie specifica va fi izolata intr-un spatiu bine ventilat si care să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite, pregatit in prealabil de organizatori pana la un consult de specialitate/testare/evacuare din zona de concurs.

Se va anunţa imediat eventualul caz suspect către personalul medical aflat la locul competiţiei şi se va informa obligatoriu direcţia de sănătate publică  şi/sau serviciul de urgenţe 112.

Dupa eveniment: 

RSR 2021 trebuie să fie urmat de o procedură de autoevaluare a fiecaruia dintre participanti, fie el concurent, organizator, voluntar, sponsor sau partener. Persoanele care prezintă sau vor prezenta simptomatologie COVID trebuie sa anunte autoritatile sanitare.

- Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare;

- Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut.

- Înainte de a veni la Retezat SkyRace Intersport 2021, fiecare participant trebuie să printeze și să completeze Declarația de participare pe propria răspundere. Pentru a ridica kitul Retezat SkyRace Intersport trebuie să înmânați organizatorilor Declarația de participare pe propria raspundere (completată anterior și semnată) și să prezentați un act de identitate.

- Prin Înscrierea la Retezat SkyRace Intersport participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul oficial retezat.skyrace.ro, sunt de acord în totalitate cu acestea, precum sunt de acord să nu aibe solicitări care sa contravină sau sa intre în contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlaltor informații prezentate pe site.

- Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul retezat.skyrace.ro nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor Retezat SkyRace Intersport, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

-Absenta participantilor de la sedinta tehnica din data de 18.06.2021 ora 20.00 poate duce la necunoasterea unor informatii vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Va rugam insistent sa aflati cele comunicate de noi intrebandu-i pe ceilalti concurenti sau pe organizatori.