Retezat skyrace guided by SportGuru

GIANTS RACE

Giants Race reprezintă o provocare montană excepțională care explorează frumusețea spectaculoasă a crestei Piule-Plesa din Retezatul Mic. Această cursă își propune să ofere participanților o experiență intensă și memorabilă în inima munților Retezat, prin parcurgerea unui traseu complex și provocator.

Traseul începe la Complexul Turistic Cheile Butii, unde alergătorii se pregătesc pentru o aventură montană de excepție. Cu o distanță de aproximativ 37 de kilometri și o diferență de nivel de aproximativ 3480 de metri, Giants Race impune nu doar o pregătire fizică și mentală temeinică, dar și o experiență montană considerabilă.

Cursa debutează cu o alergare prin peisaje variate, de la drumuri forestiere și asfaltate până la poteci de munte și creste alpine impresionante. Participanții au ocazia să descopere zone deosebit de frumoase, cum ar fi creasta Piule-Plesa, să coboare la Refugiul Salvamont Buta și să urce în saua Plaiul Mic. La acest punct, traseul se separă de Traseul Custura și se îndreaptă spre Refugiul Salvamont Bucura, de unde urcă la altitudini de peste 2500 de metri pe vârfurile Peleaga și Papușa.

Pe lângă aspectul sălbatic al traseului, Giants Race oferă și o componentă tehnică și dificilă, care adaugă un plus de provocare pentru participanți. Aici, alergătorii pot experimenta porțiuni solicitante, precum coborârea abruptă la Refugiul Salvamont Buta și traversarea unor sectoare tehnice în creasta alpină.

Cu 13 puncte de susținere distribuite strategic, participanții beneficiază de hidratare, alimentare și sprijin în orientare pe parcursul întregii curse. De asemenea, marcajul pe traseu este bine definit, cu excepția buclei Saua Plaiul Mic – Salvamont Bucura – Peleaga – Papușa – Custura, unde se merge pe traseul marcat turistic.

Giants Race nu este doar o competiție, ci și o oportunitate pentru alergători de a explora natura sălbatică și fascinantă a munților Retezat. Cu un start plin de energie din fața Complexului Turistic Cheile Butii și un final aplaudat ;i emo’ionant la același complex, această cursă face parte dintr-o experiență montană de neuitat în cadrul Retezat SkyRace guided by SportGuru.

PROFIL

Retezat skyrace guided by sportguru

RUNNING WITH GIANTS!