Retezat SkyRace guided by SportGuru

Traseul Buta

 

Traseul Buta străbate cu măiestrie zona spectaculoasă a culmii Piule-Plesa din “Retezatul Mic”, oferind participanților o provocare deosebită. Cu o buclă de aproximativ 23 km și o diferență de altitudine de 1480 m, acest traseu dezvăluie peisaje sălbatice și spectaculoase, fiind destinat doar celor mai experimentați sportivi cu o forță mentală și fizică deosebită, dispuși să-și depășească limitele.

Plecând din fața complexului Cheile Butii, startul traversează un drum forestier de 1 km. După o altă porțiune de 1 km pe asfalt, participanții traversează un mic pod peste râul Jiul de Vest, iar traseul continuă cu o urcare moderată până la mănăstire, unde se găsește primul punct de hidratare.

Urcând apoi prin pădure pe un traseu marcat, se ajunge în creastă (punctul de hidratare 2, 6,2 km / 750 m și timpul limită de 1 oră 45 minute), atingând Vf.Plesa (punct de orientare). Urmează un segment stâncos care trebuie abordat cu atenție, iar pe tot parcursul cursei, personalul Salvamont va fi prezent pentru supraveghere.

De la Vârful Piule, traseul coboară în Saua Scorota (punctul de orientare / punctul de control 4), urmată de o coborâre scurtă și abruptă de -500 m, la sfârșitul căreia participanții se bucură de un segment frumos prin pădure până la Refugiul Salvamont Buta (hidratare / punctul de control 5). Până în acest punct, s-au parcurs 13 km și 1350 m altitudine, respectând timpul limită de 4 ore.

De aici, urmează 10 km pe drum forestier. După o altă coborâre de 50 m altitudine și traversarea pitorească a Poienii de la Fanete (punctul de orientare, viraj la dreapta), traseul continuă pe poteca marcată, coborând spre Complexul Cheile Butii (linia de sosire, punctul de hidratare), unde spectatorii și prietenii îi așteaptă cu aplauze pline de entuziasm.

PROFIL

Retezat skyrace guided by sportguru

RUNNING WITH GIANTS!