TRASEUL VALEA MARII

Distanta: 7 km si 300 m vertical
Categorie: Trail running, usor
Start: 10:00, Cheile Butii
Timp limita: 2h
Teren: 500 m asfalt, 5 km drum forestier, 1,5 km poteca
Puncte sustinere: 4 (1 hidratare/mancare la final, 3 puncte de orientare)
Marking: Intersport tape
Mountaineering skills: not necessary

Am realizat pentru dumneavoastră o hartă interactivă, care să vă permită o cât mai bună întelegere și însușire a traseului de concurs:

  • Puteți exporta track-ul în ce format doriți, tot ce trebuie să faceți este să bifați tipul de fișier dori și apoi să dați click pe butonul ”Ok”.
  • Puteți observa profilul traseului în partea stângă a hărții, iar plimbând cursorul pe profil veți vedea altitudinea și distanța pe track-ul cursei.
  • Pentru a vizualiza traseul in Google Maps – click pe More și apoi click pe Google Maps.
  • Pentru borne kilometrice – bifați butonul ”kilometre”.
  • Aveți posibilitatea de a da ”zoom”, dar și de a schimba tipul afișării hărții (layers). Pentru a schimba layerul, dați click pe iconița de Layer.
  • Pentru informații complete legate de hartă și profil dați click pe butonul ”Details”.
  • În colțul din dreapta-sus al paginii puteți observa un QR Code, pe care vă invităm să îl scanați folosind aplicația telefonului dumneavoastră pentru a avea harta și pe telefon.

Descriere traseu:

Traseul Valea Marii este un traseu ușor, recomandat pentru cei care practica oricare sport în aer liber, în special pentru începători / familii cu copii.

Traseul este o buclă de 7 km cu o inaltime pozitiva de aproape 300 m. Segmentul de pornire de 1 km este comun tuturor celor 3 tresee până când ajungem pe drumul asfaltat. Aici, participanții de pe Valea Marii se întorc spre stânga spre Uricani, apoi după o altă răscruce la 500 m se întoarce din nou, urcând pe drumul forestier spre cabana Buta.

Drumul parcurge o carare ascendenta prin pădure și pe drumul forestier, continuând cu o coborâre ușoară, într-un peisaj de poveste, până când ajunge la o intersecție, și un punct de orientare.

Veți ajunge în curând în locul denumit „Poiana la Fanețe” (punctul de orientare), apoi traseul marcat coboară spre finish, unde spectatorii și prietenii vă așteaptă cu o rundă de aplauze.

Traseul Valea Marii poate fi parcurs în aproximativ 2 ore, la o viteza de mers pe jos normala.